Tuesday, December 27, 2011

Opstart GLC België

GLC, oftewel Genootschap voor Legalisatie van Cannabis in België, is een beweging met maar een enkel doel.

Er is in het verleden al vaak gesproken over een aanpassing van de wet op verdovende middelen waar cannabis onder valt, maar ondanks al de discussies is er nooit veel beweging teweeg gebracht. Niet op het vlak van een verbeterde wetgeving, en al helemaal niet op het vlak van vorming van een alliantie die de regering onder druk kan zetten en misschien zelfs het beleid mee kan helpen bepalen door inzichtvolle argumenten te leveren.

Hieruit stamt onze poging een genootschap op te starten, om al de losse groepjes en individuen samen te brengen om met een luide stem om verandering te schreeuwen. Ons enige doel is algehele legalisatie van cannabis in België, samen met een strikte regulering en taxering in en van teelt en verkoop.

Ons doel is om op zoveel mogelijk media zichtbaar te zijn voor een zo groot mogelijk bereik. Het enige wat we van mensen vragen is dat ze onze steun betuigen in de vorm van een soort petitie die weldra online komt, zodat we toch enig zicht hebben op het aantal mensen dat samen met ons dit doel een warm hart toedraagt. Met des te meer we zijn, des te grotere acties we op poten kunnen zetten. En wie weet... de kiesdrempel ligt op 280.000 stemmen dacht ik? :)

No comments:

Post a Comment